dimecres, 23 d’abril del 2008

I per Sant Jordi... una mica de ciència

Ja feia temps que entremig de la sequera mental que tinc per escriure al blog estic fent teràpia amb pluja d'idees i res millor per començar que fer les recomanacions fàcils de Sant Jordi.

Jo per trencar un xic entre tanta novela proposo dos obres d'assaig científic, una d'internacional i una de catalana.

La primera "La venjança de la Terra" és la cirereta a la magnífica trajectòria d'un gran científic. El pare de la Teoria de Gaia exposa aquí conceptes com el decreixement i ho relliga tot amb el canvi climàtic essent molt dur i ferm en les seves conviccions, ja que no és freqüent trobar científics, ecologistes i defensors de l'energia nuclear tot en una sola persona. A part l'obra és molt amena i fàcil de llegir per el públic profà a la ciència.

La segona "Si la natura és la resposta, quina era la pregunta?" és una obra d'un dels personatges més lligats a la ciència al nostre país. En J. Wagensberg és el director del Cosmocaixa (amb molt d'encert) i recull aquí tota un reguitzell d'aforismes sobre la natura i la ciència que de forma fàcil et fan entrar en un estat de qüestionament i reflexió sobre aquests temes. No té pèrdua.

Ernest